Δίκοκκο στάρι Ζέας

Δίκοκκο Σιτάρι: Ο «ντυμένος» σπόρος

Το ταξίδι αυτού του διαφορετικού δημητριακού ξεκίνησε από τη Μεσοποταμία (8.000 π.Χ.) και επεκτάθηκε στη συνέχεια στη Β. Αφρική, Βαλκάνια και την κεντρική & ανατολική Ευρώπη.

Το περίβλημα του καρπού έχει την ιδιαιτερότητα να παραμένει προσκολλημένο στον σπόρο και να μην απομακρύνεται κατά τη διαδικασία του θερισμού. Με αυτό τον τρόπο, ο καρπός παραμένει «ντυμένος», δίνοντάς του μία ποικιλία θρεπτικών συστατικών και ενισχύοντας τη διατροφική του αξία.

Το δίκοκκο σιτάρι περιέχει 20-60% περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό και φώσφορο, συγκριτικά με το μονόκοκκο και το μαλακό σιτάρι

Τι κρύβεται στα προϊόντα από δίκοκκο στάρι Ζέας;

Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη)

Πρόκειται για μία βιταμίνη που συμβάλλει στην «απελευθέρωση» ενέργειας που παράγεται από τα τρόφιμα, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού μας.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο από τη φύση του συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών, καθώς επίσης και στο μεταβολισμό άλλων θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, είναι αυτό το συστατικό που συμβάλλει στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών στο σώμα μας, ενώ βοηθάει και τους μυς…να χαλαρώσουν!

Χαλκός

Ένας καρπός που υπήρχε και στην εποχή του Χαλκού και αποτελεί επίσης καλή πηγή χαλκού. Ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τον οργανισμό μας, καθώς ρυθμίζει τις λειτουργίες διαφόρων απαραίτητων ενζύμων, ενώ αποτελεί μέρος των φυσιολογικών διεργασιών για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Φώσφορος

Ο φώσφορος είναι ένα ακόμη συστατικό που συναντάμε στο δίκοκκο σιτάρι. Μαζί με το μαγνήσιο, συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών μας. Ταυτόχρονα, αποτελεί μέρος στις διεργασίες που βοηθούν στην απελευθέρωση της ενέργειας από τα τρόφιμα.

Φυτικές ίνες

Πέρα από την ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, το δίκοκκο σιτάρι αποτελεί  πηγή φυτικών ινών!  Οι φυτικές ίνες είναι γνωστές για τις ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία μας και τα οφέλη τους είναι πολλαπλά.

Το δίκοκκο σιτάρι περιέχει 20-60% περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό και φώσφορο, συγκριτικά με το μονόκοκκο και το μαλακό σιτάρι.

Πηγή: https://www.mednutrition.gr

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept All”, you consent to the use of ALL the cookies. However, you may visit "Cookie Settings" to provide a controlled consent.